Psihologie Suceava
A ne înțelege și accepta emoțiile, reacțiile fiziologice sau a ne controla gândurile, ideile, comportamentul care ne afectează viața într-un mod negativ, reprezintă sănătate mentală.
În procesul psihoterapeutic nu există o baghetă magică care să “repare” adultul sau copilul doar cu o singură atingere. Este vorba de acceptarea necondiționată a persoanei, construirea unei relații de colaborare în aflarea și rezolvarea problemei, dar mai ales se pune accent pe păstrarea confidențialității informațiilor. Eu îmi propun să explic și să ofer persoanei o altă perspectivă asupra problemei cu care se confruntă, o strategie eficientă de lucru și o soluție cu efect de lungă durată. Părinților cu care lucrez nu doresc să le ofer rețete universale sau să le spun “eu știu mai bine cum trebuie să vă creșteți copiii, voi nu știți”, ci vreau să identificăm, împreună, cum se pot ameliora problemele, ei aducând experința, iar eu cunoștințele validate științific.
Scopul psihologului
Astfel, imaginea psihologului și psihoterapeutului nu este acea a unui doctor, ci a unui ghid, aliat sau a unui prieten de călătorie în rezolvarea puzzle-ului din viața lor. Mă adresez individului (copil, adolescent sau adult), cuplului și familiei, dar și grupurilor care se confruntă cu o problemă comună (ex. dependențe).
Printre problemele emoționale sau de comportament cu care se confruntă un adult se numără: anxietate, atacuri de panica, fobii, depresie, tulburări de personalitate, managementul conflictelor, tulburări ale somnului, tulburări alimentare, pierderea unei persoane dragi, divorț, etc.
Un copil poate întâmpina, de asemenea, dificultăți asemănătoare adultului sau alte probleme specifice, părinții fiind cei care au dificultăți de gestionare a acestora: anxietate (separare, performanță, fobii), depresie, comportament agresiv sau alte probleme de comportament, ticuri, enurezis, probleme școlare, probleme emoționale ca urmare a unor traume suferite (divorț, abuz, doliu complicat), etc. În situația cuplurilor, se lucrează cu ambii parteneri pentru probleme de tipul: dificultăți de comunicare, valori diferite, luarea unor decizii care le poate afecta relația, etc.
Cu ce probleme se poate confruntă o familie: lipsa de acord privind principiile de creștere ale copiilor, neînțelegeri și probleme de comunicare între membri, influența familiei extinse asupra familiei, lipsa de implicare a unuia dintre părinți, lipsa disciplinei, lipsa armoniei, etc. Oricum am numi-o: couching, dezvoltare personala, consiliere sau psihoterapie, obiectivul final vizează o acceptare și o înțelegere mai profundă de sine, ceilalți și viață, putând construi o imagine mai clară a puzzle-ului vieții noastre care să ne asigure o calitate a vieții mult mai ridicată.
Printre serviciile pe care le oferim se numară:
-Evaluarea psihologică a copilului, adolescentului, adultului sau a vârstnicului
-Psihoterapie și consiliere psihologică
Consilierea psihologică:
-Doliu
-Stimă de sine scăzută
-Furie
-Nivel ridicat de stress
-Dificultăți de gestionare a conflictului și/sau rezolva de probleme, etc.
Psihoterapie individuală:
-Anxietate
-Fobii
-Depresie
-Stres posttraumatic
-Atacuri de panică
-Tulburări de personalitate
-Tulburări alimentare (anorexie, bulimie), etc.
Psihoterapie copii:
-Tendința de izolare
-Stări profunde de tristețe, depresie infantilă
-Anxietate de separare
-Anxietate de performanță
-Apariția unui nou membru în familie
-Divorț, abuz, traumă
-Opoziționism-provocator
-Deficit de atenție și hiperactivitate
-Comportamente antisociale
-Comportament agresiv, etc.
Echipa medicală:
Atunci când simțiți nevoia de a discuta despre problemele dumneavoastră (individuale, de cuplu, familie sau ca părinți) cu un specialist, puteți să apelați la psihologul/psihoterapeutul Postelnicu Evelin din echipa Alma Clinic, care vă vor fi alături în identificarea problemei și rezolvarea acesteia. Acceptarea necondiționată, informațiile validate științific, relația terapeutică, dar mai ales păstrarea confidențialității informațiilor oferite vă sunt asigurate!